Maat
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #15 : 05 Lut 2010, 16:49:38 » |
|
No to ja również witam  Jestem Maat (wolałabym Thot, ale jakoś głupio z racji płci  ), a w ogóle nazywam się Hanka Goworowska-Adamska. I bywam gadatliwa... Pozdrawiam wszystkich 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kamil Zachert
|
 |
« Odpowiedz #16 : 05 Lut 2010, 18:36:02 » |
|
No to ja również witam  Jestem Maat (wolałabym Thot, ale jakoś głupio z racji płci  ), a w ogóle nazywam się Hanka Goworowska-Adamska. I bywam gadatliwa... Pozdrawiam wszystkich  Witam serdecznie! Tutaj można wygadać się do woli! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SETH
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #17 : 22 Lut 2010, 02:39:14 » |
|
Witajcie! Nazywam się Arek Hajda... Z chęcią bym się częściej udzielał, ale najpierw muszę jechać do Egiptu... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mummy
|
 |
« Odpowiedz #18 : 23 Lut 2010, 12:30:11 » |
|
Jedz! I opowiedz, jak było..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SETH
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #19 : 24 Lut 2010, 13:40:24 » |
|
Jedz! I opowiedz, jak było..
Gdyby to było jeszcze takie proste... To bym wszystko rzucił i pojechał na pół roku, a nawet i więcej... Też mi ciotki wciąż obiecują, że pojadą ze mną… a tu jednej się dziecko urodziło, drugiej pieniędzy zabrakło ,trzeciej jeszcze coś i to taka DZICZ jest  Na razie muszę się zadowolić moimi książkami, Waszymi wypowiedziami i tym co tworzę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mummy
|
 |
« Odpowiedz #20 : 24 Mar 2010, 13:37:21 » |
|
Set to "Ten ktory prostuje drogi". Wiec nie zwalaj malodusznie na ciotki, tylko ..dupa w troki i ialla (jak mowia bracia arabowie. Ja choruje na Egipt od dziecka, zobaczylam go maja lat duzzzo, a w rok pozniej bylam juz na studiach. A pozniej jakos tak samo ...Kiedy nasz Arcykaplan zabral mnie pierwszy raz z Misja, okazalo sie, ze lekarstwo bylo gorsze od choroby.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kamil Zachert
|
 |
« Odpowiedz #21 : 24 Mar 2010, 15:32:45 » |
|
Kiedy nasz Arcykaplan zabral mnie pierwszy raz z Misja, okazalo sie, ze lekarstwo bylo gorsze od choroby.
Kaczka Cię dziabnęła  Ale poważniej: nie ma co się dziwić. Wszystkie stanowiska archeologiczne w Egipcie (i nie tylko) mają to do siebie, że są niewiarygodnie do siebie podobne (chodzi o metodę prowadzenia wykopalisk, zadania do wykonania, charakter dokumentacji, itp.) i można z jednego do drugiego przenieść się bez większego żalu. Wszystkie, z wyjątkiem Misji Skalnej, która jest naprawdę szczególna. Sądzę, że oboje patrzymy na cały Egipt przez pryzmat uczestnictwa w misji prof. Niwińskiego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mummy
|
 |
« Odpowiedz #22 : 25 Mar 2010, 15:17:43 » |
|
Patrze przez pryzmat pojscia gorami do Tauseret!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kamil Zachert
|
 |
« Odpowiedz #23 : 25 Mar 2010, 17:30:15 » |
|
Patrze przez pryzmat pojscia gorami do Tauseret!!!!!
I oby droga tamtędy była jeszcze możliwa!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mummy
|
 |
« Odpowiedz #24 : 28 Mar 2010, 16:37:45 » |
|
Nie strasz mnie.Juz mi sie snia po nocach autokary...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SETH
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #25 : 29 Mar 2010, 21:33:21 » |
|
A to Państwo Jesteście uczniami Pana prof. Niwińskiego i pracujecie z Nim??? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kamil Zachert
|
 |
« Odpowiedz #26 : 30 Mar 2010, 07:53:50 » |
|
A to Państwo Jesteście uczniami Pana prof. Niwińskiego i pracujecie z Nim???  Jak najbardziej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mummy
|
 |
« Odpowiedz #27 : 30 Mar 2010, 13:26:21 » |
|
Jak najbardziej. To wszystko przez niego sie dzieje!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SETH
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #28 : 31 Mar 2010, 23:22:19 » |
|
To wspaniały człowiek! Miałem okazję się z Nim raz zobaczyć w cztery oczy! Miał wtedy wykłady w willi Caro w Gliwicach... Nigdy nie zapomnę wywiadu z Nim!!! Tyle nowych rzeczy się dowiedziałem  Wszystkie Jego książki kupiłem xD Nawet się zapisałem do klubu Herhor co było szczytem moich marzeń!!! :-D Teraz tylko muszę wreszcie przepisać wywiad, przesłać Panu Profesorowi do korekty i opublikować na moim blogu o Egipcie... Planuję też w te wakacje przyjechać do Warszawy i udać się na wykłady Pana Niwińskiego do jakiejś kawiarenki o ile będą... Jak by co to zawsze mogę na tej stronce się dowiedzieć co i jak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mummy
|
 |
« Odpowiedz #29 : 01 Kwi 2010, 08:37:00 » |
|
Uwaga praktyczna: w wakacje w Mesicie napewno nikogo nie bedzie. Pewnie skonczymy spotkania w pierwsza srode czerwca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|