Strony: [1]   Do dołu
Drukuj
Autor Wątek: www.herhor.org.pl - wortal miłośników Egiptu  (Przeczytany 90 razy)
Kamil Zachert
Administrator
Użytkownik

Zobacz profil WWW
« : 24 Cze 2010, 10:47:28 »

W okresie wakacyjnym, kiedy zwyczajowo Stowarzyszenie ogranicza aktywną działalność i spada liczba gości na stronie internetowej, planuję przebudowę całości serwisu.
Główne zmiany będą polegały na wprowadzeniu nowej szaty graficznej, i tu myślę o czarnym bądź ciemnografitowym tle z żółtymi lub złotymi elementami nawiązującymi do kolorystyki Biuletynu Herhor. Na takim tle będą lepiej widoczne zdjęcia, a barwy wydadzą się lepiej nasycone.
Istotniejsze jednak będzie wprowadzenie nowocześniejszych komponentów odpowiedzialnych za wygląd i działanie księgi gości czy komentarzy pod artykułami. Koniecznej poprawy wymaga również galeria zdjęć.
Pojawi się wreszcie długo wyczekiwany sklepik internetowy, w którym będzie można nabyć m.in. książki wydawnictwa PRO-EGIPT.
Poza tym przybędzie dużo rozmaitych treści uszeregowanych w nowych działach tematycznych, w tym turystycznych, tak, aby po wakacjach serwis Herhora stał się jednym z głównych źródeł informacji o Egipcie w naszym kraju. Przydałoby się konkretne zaangażowanie w ten projekt osób, które chciałyby współtworzyć serwis i wpływać na jego funkcjonalność.
Na początek zbieram uwagi i oczekiwania wobec odnowionej strony internetowej. Jak według Was powinna wyglądać, co powinno się na niej znaleźć, czego jeszcze brakuje? Wszystkie głosy na wagę złota!  
SETH
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : 24 Cze 2010, 15:26:14 »

Super!!! Szczególnie podoba mi się pomysł z tym sklepikiem internetowym! Mam nadzieję, że prócz ciekawych książek można będzie też nabyć koszulki z logo misji skalnej oraz inne ciekawe gadżety. Uśmiech
« Ostatnia zmiana: 24 Cze 2010, 21:25:42 wysłane przez SETH » Zapisane
Maat
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : 25 Cze 2010, 17:40:56 »

Kamil, co mogłabym robić? Bo ja najlepsza jestem w gadaniu (co tutaj nie przyda się na wiele) i w pisaniu (o czym już wiesz Mrugnięcie ) Mam trochę zdjęć (widziałeś niektóre na facebooku), może sie przydadzą, gdyby tworzyć podstrony o zabytkach? Ale pewnie masz tysiące takich zdjęć...
W każdym razie, może byś się powoli przymierzył do formuły streamingu podczas wykładów w Mesicie? Fajnie by było.
Apropos pisania, umówiłam się z profesorem A.N., że wyślę mu egzemplarz (jakże by inaczej, w końcu poniekąd mną pokierował) i jakies info znalazłoby się na stronach Herhora. Ty tu rządzisz, więc Ci o tym piszę.
Kolorystyka, o której wspomniałeś brzmi zachęcająco. Dobry pomysł.
Pozdrawiam  Uśmiech
Strony: [1]   Do góry
Drukuj
Skocz do: